Bomboane de casă, preparate în doar 5 minute – un desert natural și calitativ, pe care niciodată nu-l veți găsi în comerț!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de bomboane de casă. Este un desert 100% natural, care și se prepară din cele mai banale ingrediente, în doar 5 minute. Bomboanele calitative, apetisante, naturale și foarte gustoase, nu numai că vă vor cuceri din prima, ci veți servi un desert ispititor la gust, pe care nu-l veți procura niciodată în comerț.

INGREDIENTE  

– 30 g de unt

– 0,6 pahar de zahăr

– 25 g pudră de cacao

– 100 + 80 g de nuci

– 50-70 g fulgi de cocos

– 50 ml de lapte

– 200 g de lapte praf sau înlocuitor

– 1 ciocolată mică neagră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Amestecați într-o cratiță zahărul cu pudra de cacao și adăugați laptele. Omogenizați ingredientele din cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere.

2. Apoi adăugați untul. Amestecați ingredientele din cratiță, folosind telul, până se va topi untul complet și veți obține o masă omogenă. Opriți focul.

3. Adăugați treptat laptele praf în compoziția din cratiță. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați 100 g de nuci fărâmițate. Iar amestecați bine compoziția.

4. Fărâmițați nucile rămase și puneți-le într-o farfurie. Puneți fulgii de cocos într-o altă farfurie. Topiți ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baia de aburi.

5. Modelați bomboane din compoziția obținută – formați bile. Treceți câteva bomboane prin farfuria cu nuci, altele prin cea cu fulgi de cocos și restul prin farfuria cu ciocolata topită.

6. Aranjați bomboanele pe un platou de servit și dați-le pentru puțin timp la frigider.

7. Ar trebui să obțineți aproximativ 43-45 bomboane delicioase. Serviți desertul de casă cu cea mai mare plăcere, alături de o cană cu ceai sau cafeluță.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1