”Brăduți comestibili” – un aperitiv perfect pentru buna dispoziție de sărbători!

Vă prezentăm 8 idei simple și geniale de servire a aperitivelor pentru masa de Revelion. Dacă vă place să-i uimiți pe cei dragi cu surprize aspectuoase și delicioase, atunci cu siguranță veți găsi o gustare pe plac în lista de mai jos. Astfel de ”Brăduți comestibili” vor servi și în calitate de decor inedit și super apetisant pe masa de sărbătoare.

”BRĂDUȚI” COMESTIBILI

1. ”BRĂDUȚ” DIN LIPII

Tăiați foia de lipie triunghiuri. Ungeți fiecare triunghi cu sos sau piure de culoare verde, precum piureul din avocado sau sosul mexican ”Guacamole”. Decorați cu ardei gras tăiat cuburi mici, sau orice al ingredient preferat, culoarea căruia va contrasta cu cea a sosului. În calitate de tulpină pot servi mini sticks-urile sărate.

2. ”BRĂDUȚ” DIN CASTRAVEȚI

Tăiați un măr în jumătate. Într-o jumătate de măr înfigeți un bețișor de lemn. Tăiați un castravete proaspăt felii subțiri (pe diagonală). Aranjați feliile de castravete pe bețișor, precum în poza de mai jos. Presărați ”brăduțul” cu brânză

3. ”BRĂDUȚ” DIN MEZELURI ȘI CAȘCAVAL

Tăiați salamul și cașcavalul preferat felii. Aranjați-le precum în poza de mai jos. Decorați cu roșii cherry și verdeață.

4. ”BRĂDUȚ” DIN FRUCTE

Un decor din fructe cu siguranță va fi foarte original. Veți avea nevoie de un măr tăiat în jumătate, un morcov și scobitori. Realizați ”carcasa” din măr, morcov și scobitori precum în poza de mai jos. Înfigeți fructele preferate, obținând un ”brăduț” din fructe aspectuos și aperisant.

5. ”BRĂDUȚ” DIN ARDEI

Pentru toți amatorii de ardei de toate speciile. Veți avea nevoie de o jumătate de măr, un bețișor de lemn și ardeiul tăiat felii. Acesta se asamblează exact precum ”brăduțul” din castravete, înlocuindu-l cu felii de ardei. Decorați cu brânză și verdeață.

6. ”BRĂDUȚ” DIN CAȘCAVAL

Acesta se asamblează exact precum ”brăduțul” din castravete sau ardei. Doar feliați cașcavalul preferat și decorați aperitivul cu legume.

7. ”BRĂDUȚ” DIN SFECLĂ

Tăiați sfecla coaptă felii. Ungeți fiecare felie cu salată de culoare albă sau verde. Asamblați ”brăduțul” începând cu feliile mai mari de sfeclă și finisând cu cele mai mici.

8. TARTINE ”BRĂDUȚ”

Aceste tartine sunt o gustare destul de sățioasă. Cu ajutorul unei forme pentru biscuiți, sau cu cuțitul, tăiați feliile de pâine în forma unui pom de Crăciun. Ungeți fiecare felie cu cremă de brânză și decorați tartinele cu cozi de ceapă verde și ardei gras tăiat cuburi mici.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1