Brânză delicioasă din lapte, pregătită în condiții casnice! Se prepară foarte simplu, iar la gust este asemenea faimoasei ”Suluguni”!

Brânza de casă este un deliciu deosebit, ce creează impresia unui proces îndelungat de preparare. Vă îndemnăm să descoperiți cât de simplu și rapid puteți pregăti cea ma gustoasă brânză de casă din lapte. Renunțați la brânza din comerț în favoarea unui produs natural și foarte economic. Din doar 4 ingrediente simple, ce sunt prezente în orice bucătărie, obțineți o brânză moale și aromată, ce va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

-1 l de lapte

-1 lingură de sare

-3 ouă

-250 g de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-o cratiță, amestecați laptele cu sarea. Puneți cratița pe foc și aduceți laptele până la fierbere.

2. Bateți ouăle cu smântâna, până obțineți o masă omogenă.

3. Cu un jet subțire, turnați amestecul obținut în cratița cu lapte. Amestecând încontinuu, fierbeți timp de 3-4 minute, la foc mic. Opriți focul când veți observa că brânza începe să se separe de zer. La dorință, puteți adăuga usturoi, mărar tocat sau altă verdeață după gust.

4. Tapetați o strecurătoare cu tifon (în 2 straturi). Turnați conținutul cratiței în strecurătoare și lăsați zerul să se scurgă. Strângeți capetele tifonului și scurgeți bine brânza.

5. Așezați brânza într-un vas de mărimea potrivită. Acoperiți-o cu un capac (sau farfurie) și puneți o greutate deasupra. Dați brânza la frigider pentru 12 ore.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1