Brânză feta în 24 de ore. Doar dă produsul la frigider și așteaptă până va fi delicatesa gata!

Brânza feta este ingredientul de bază pentru salata grecească. Aceasta are o textură gingașă și un gust ușor sărat, ceea ce o deosebește de alte tipuri de brânză. Astăzi vă oferim o rețetă simplă de brânză feta preparată acasă din doar 3 ingrediente. După o zi veți obține cea mai gustoasă brânză feta de casă, care poate fi servită cu pâine sau adăugată în plăcinte și salate. O rețetă foarte ieftină pe care o puteți prepara oricând!

INGREDIENTE

-1 l de lapte

-1 lingură de smântână

-sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Folosiți lapte acru. Pentru aceasta adăugați o lingură de smântână în lapte și puneți-l în prealabil la loc cald timp de o zi.

2. Când laptele va deveni acru, turnați-l într-o cratiță și coaceți-l la cuptor timp de 1 oră la 180 de grade. Când zerul se va separa, iar partea superioară va fi acoperită cu fisuri, înseamnă ca masa este gata.

3. Tapetați o formă adâncă cu tifon (folosiți o formă de sticlă sau plastic, ca să nu se oxideze brânza și să nu se îmbibe cu mirosuri).

4. Puneți atent brânza în strecurătoare, păstrându-i textura. Lăsați zerul să se scurgă și presărați brânza deasupra cu sare din plin. Apoi mutați brânza în formă cu partea sărată în jos și sărați-o și pe cealaltă parte.

5. Presați masa de brânză cu ajutorul unei prese de cartofi sau altei ustensile, astfel încât să nu rămână goluri în interior și suprafața să devină netedă. Sărați brânza la dorință și dați-o la frigider pentru o zi.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1