Brânză Mascarpone de casă – o cremă perfectă din doar 2 ingrediente! Priviți cât de simplu se prepară!

Vă prezentăm o rețetă de brânză mascarpone de casă. Din doar 2 ingrediente și puțină îndemânare obțineți un deliciu de casă uimitor, ce poate fi folosit atât pentru aperitive, cât și pentru deserturi. Este o brânză delicioasă și fină, ce se topește în gură. Odată ce veți descoperi gustul uimitor al acestui deliciu, veți ocoli rafturile cu brânza mascarpone din comerț.

Ingrediente

– 1 l de frișcă 25% sau 30%

– 1 lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați frișca într-o cratiță. Amestecând încontinuu, încălziți frișca până la temperatura de 80-85°C. Luați cratița cu frișcă de pe foc. Cel mai bine e să folosiți un termometru. Dacă nu dispuneți de unul, încălziți frișca până apar primii aburi. În nici un caz nu o fierbeți.

2. Scurgeți sucul de lămâie. Veți avea nevoie de 3 linguri de suc.\

3. Amestecând încontinuu, turnați sucul de lămâie în vasul cu frișcă. Peste câteva minute veți observa pe lingură niște particule mici – brânza mascarpone începe să se prindă. În rețeta originală se folosește acid tartric, însă acesta poate fi cu ușurință înlocuit cu sucul de lămâie.

4. Lăsați amestecul să se răcească. În acest timp, amestecul se va îngroșa.

5. Strecurați amestecul obținut folosind un prosop de in. Rulați și legați prosopul, astfel încât să obțineți o pungă pentru crema de brânză. Nu folosiți plasa de tifon. Brânza rămâne în spațiile din plasă și nu mai poate fi folosită.

6. Aranjați brânza în punga pregătită din prosop. Atârnați punga de raftul de sus al frigiderului și aranjați sub aceasta un vas pentru zer.

7. Lăsați brânza să se scurgă timp de 12 ore. Cu cât mai mult timp se va scurge, cu atât mai densă va fi. În acest timp se va scurge aproximativ 1 pahar de zer. Din cantitatea de ingrediente folosite veți obține aproximativ 570 g de brânză mascarpone.

8. Amestecați brânza cât mai bine.

9. Aranjați-o într-un vas cu capac și dați-o la frigider.

Notă: La dorință, puteți folosi smântână, lapte acru sau chefir. Gustul brânzei este plăcut, dar diferit de cel cu frișcă. Brânza mascarpone poate fi folosită pentru pregătirea aperitivelor.  Aceasta se combină perfect cu roșiile uscate cu busuioc, pește roșu sau anșoa. Din brânza mascarpone puteți prepara o pastă delicioasă cu castraveți și verdeață proaspătă. La fel, aceasta se folosește pe larg pentru cele mai delicioase prăjituri. Este numai bună pentru a pregăti o prăjitură Tiramisu sau un Cheesecake de casă. În calitate de cremă își ține foarte bine forma și se combină perfect cu fructele proaspete.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1