Brânză Mozzarella de casă – cea mai simplă și accesibilă rețetă!

Brânza Mozzarella este un deliciu deosebit de fin și savuros. Uimitor, dar puteți pregăti o brânză italiană delicioasă chiar în propria bucătărie. Vă prezentăm o rețetă simplă, de care probabil vă veți îndrăgosti. Din doar 4 ingrediente simple pregătiți cea mai gustoasă brânză mozzarella. O puteți folosi la pizza, cartofi la cuptor sau salate. Este perfectă pentru a fi servită în calitate de aperitiv. Renunțați la brânzeturile din comerț în favoarea unui deliciu natural de casă.

INGREDIENTE

– 1/4 linguriță de ferment lactic

– 4 l de lapte

– 1,5 linguriță de acid citric

– 170 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dizolvați în 120 ml de apă rece acidul citric. Amestecați.

2. Dizolvați fermentul lactic în 50 ml de apa rece (într-un pahar). Amestecați bine.

3. Turnați laptele într-o cratiță mai mare. Adăugați în cratița cu lapte acidul citric dizolvat în apă. Amestecați bine.

4. Puneți cratița pe foc. Încălziți laptele până la temperatura de 32 grade, apoi adăugați fermentul dizolvat. Amestecați timp de 30 secunde, folosind un tel. Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o pentru 5-10 minute.

5. Odată ce amestecul s-a transformat în brânză, tăiați-o cuburi. Încălziți amestecul până la temperatura de 43 grade. Puneți brânza într-o strecurătoare. Lăsați zerul să se scurgă.

6. Turnați zerul în cratiță și încălziți-l până la temperatura de 85 grade.

7. Luați o parte mică din brânza obținută, puneți-o pe o spumieră și dați-o în cratița cu zer pentru 5-10 secunde. Întindeți și pliați bucata de brânză de câteva ori. Repetați procesul până aceasta devine elastică.

8. Formați din fiecare porție de brânză câte o bilă. La fel, puteți forma o ”cosiță”. Presărați mozzarella cu sare și decorați cu verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1