Brioșe cu surpriză – o rețetă simplă și rapidă, cu rezultat excelent!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de brioșe cu surpriză. Anterior, checurile se găteau numai cu stafide. Dar acum, datorită genialilor cofetari și brutari, ele pot fi coapte cu diverse umpluturi, de exemplu, cu pastă de ciocolată, cremă, gem sau magiun. Brioșele arată aspectuos, sunt foarte aromate și gustoase. Este o rețetă pe care cu siguranță o veți îndrăgi, deoarece totul se prepară foarte simplu și rapid.

INGREDIENTE  

– 100 g de gem după gust

– 150 g de zahăr

– 360 g de făină cernută

– 150 ml de lapte

– 9 g de zahăr vanilat

– 3 ouă

– 10 g praf de copt

– 80 g de unt moale (la temperatura camerei)

– 60 ml de ulei vegetal

– 1 priză de sare

– zahăr pudră (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Tăiați untul moale bucăți și puneți-l într-un bol adânc. Apoi adăugați zahărul vanilat, 1 priză de sare și zahărul tos. Amestecați bine ingredientele.

2. Spargeți ouăle într-un bol aparte, turnați laptele și uleiul vegetal. Bateți puțin ingredientele, apoi adăugați treptat amestecul de unt. Omogenizați compoziția.

3. Uniți într-un bol aparte făina cernută cu praful de copt. Amestecați bine ingredientele uscate, apoi combinați-le treptat cu compoziția omogenizată. Amestecați aluatul.

4. Luați o formă de copt pentru checuri și tapetați-o cu păhărele de hârtie (sau silicon) pentru cofetărie.

5. Puneți în fiecare compartiment a formei de copt câte 1 lingură de aluat, apoi câte 1 linguriță rasă de gem și iar puțin aluat. Deci, compartimentele formei de copt ar trebui umplute la 2/3 din înălțime.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți brioșele apetisante din cuptor și lăsați-le să se răcească. Aranjați frumos deliciul aromat pe un platou și decorați-l cu zahăr pudră. Serviți brioșele alături de o cană cu ceai aromat, împreună cu familia dragă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1