Brioșe delicioase de casă, cu fructe uscate – o gustare perfectă pentru toți!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de brioșe cu stafide și caise uscate. Aceste minunate, aromate și pufoase checuri se gătesc rapid și ușor, pentru că se fac cât ai bate din palme, din cele mai accesibile ingrediente. Deliciul obținut are o consistență foarte pufoasă și aerat. Aceste dulciuri apetisante sunt ideale pentru micul dejun, alături de o cană cu ceai aromat sau cafeluță. Bucurați-i pe cei dragi cu delicii speciale în fiecare zi.

INGREDIENTE  

– 200 g de unt

– 180 g de smântână 20%

– 200 g de zahăr

– 2 ouă

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 priză de sare

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 30 g de stafide

– 30 g de caise uscate

– 200 g de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați stafidele și caisele uscate. Zvântați fructele uscate, folosind prosopul de hârtie. Tăiați caisele cuburi mici. Presărați fructele uscate cu puțină făină cernută. Amestecați-le.

2. Pregătiți aluatul: topiți untul la baia de aburi. Spargeți ouăle într-un bol, potriviți-le cu sare și amestecați-le bine, folosind telul. Adăugați în bolul cu ouă smântâna și zahărul. Amestecați ingredientele.

3. Presărați ingredientele din bol cu zahăr vanilat și turnați untul topit (nu fierbinte). Omogenizați compoziția.

4. Amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu într-un bol aparte. Cerneți ingredientele uscate în bolul cu compoziția omogenizată.

5. Omogenizați aluatul, apoi adăugați fructele uscate. Amestecați ușor.

6. Tapetați o tava pentru brioșe cu hârtiuțe de unica folosință. Turnați aluatul în sacul pentru patiserie. Turnați aluatul și umpleți doar 3/4 din volumul formelor.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

8. Așezați desertul pe un platou și serviți cu plăcere, alături de o cafeluță, ceașcă cu ceai aromat sau o cană de lapte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1