Brioșe deosebit de delicioase, ce se prepară fără efort!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă reușită de brioșe. Acestea sunt ideale pentru un mic dejun delicios și plin de savoare. Minunatele și pufoasele brioșe se pot înscrie în categoria dulciurilor rapide și ușoare, deoarece se fac cât ai bate din palme. Veți obține un desert pufos și aerat. Puteți adăuga în acest aluat umplutura preferată, fie stafide, fructe confiate sau adorabilele semințe de mac. Delicatețea este perfectă alături de o cană cu ceai aromat, cafeluță sau lapte fierbinte.

INGREDIENTE  

– 1 pahar de chefir

– 3 pahare de făină cernută

– 2 ouă

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet

– 1 priză de sare

– zahăr vanilat după gust

– 1 pahar de zahăr

– 1 pachet de unt (margarină)

– umplutura preferată (fructe confiate, semințe de mac sau stafide)

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: bateți ouăle cu zahărul într-un bol, folosind mixerul, apoi turnați chefirul. Omogenizați ingredientele.

2. Topiți untul, puțin lăsați-l să se răcească și adăugați-l în bolul cu ingrediente. Amestecați compoziția și adăugați zahărul vanilat, bicarbonatul de sodiu stins cu oțet și o priză de sare. Omogenizați compoziția.

3. Adăugați făina cernută și amestecați aluatul, până se va omogeniza.

4. Puneți în aluat fructele confiate, stafidele sau semințele de mac, preventiv opărite și zvântate, folosind un prosop de hârtie. Amestecați aluatul.

5. Luați o formă pentru brioșe și ungeți-o cu unt. Umpleți 2/3 din fiecare formă cu aluat, pentru că vor crește frumos.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți deliciul aromat din cuptor, lăsați-l puțin să se răcească, apoi așezați-l pe un platou. Decorați brioșele rumene și apetisante cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1