Brioșe fine cu brânză de vaci, pregătite în doar 3 pași!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă de brioșe foarte gustoase, cu brânză de vaci. Desertul de casă se prepară uimitor de simplu, fiind perfect și pentru novicii în arta culinară. Veți obțineți niște brioșe de casă fine, pufoase, rumene și delicioase, ce se topesc în gură. Brioșele se combină perfect cu orice băutură caldă și pot fi servite atât în calitate de desert, cât și ca gustare.

INGREDIENTE  

– 1 pahar de zahăr

– 1 pahar de făină cernută

– 2 linguri de smântână

– 200 g brânză de vaci

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 2 ouă

– 1 priză de sare

– 100 g de unt

– stafide după gust

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Topiți untul și lăsați-l să se răcească. Spălați stafidele, opăriți-le, apoi zvântați-le folosind prosopul de hârtie.

2. Combinați brânza de vaci cu ouăle. Frecați ingredientele, folosind blenderul, apoi adăugați zahărul, smântâna, bicarbonatul de sodiu, sarea și untul topit. Mixați bine ingredientele, apoi adăugați făina cernută. Omogenizați aluatul și adăugați stafidele. Iar amestecați aluatul.

3. Turnați cu ajutorul unei linguri aluatul în forma pentru brioșe, unsă cu unt sau tapetată cu forme de unica folosință. Puteți folosi și o formă de copt de silicon.

4. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Scoateți deliciul apetisant și rumen din cuptor. Lăsați-l puțin să se răcească apoi puneți-l pe un platou. Decorați brioșele cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1