Brioșe fine și aerate, pe bază de smântână – aveți nevoie de doar 20 de minute!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de brioșe la cuptor, pe bază de smântână. Desertul se prepară foarte simplu și rapid. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune. Veți obține niște brioșe fine, pufoase și incredibil de gustoase. Coaceți delicii originale, din cele mai banale ingrediente, bucurându-vă familia dragă.

INGREDIENTE  

– 2 pahare de făină cernută

– 100 g de unt la temperatura camerei

– 2 lingurițe praf de copt

– 1 pahar de zahăr

– 4 ouă

– 5 linguri de smântână

– 1 plic de zahăr vanilat

– zahăr pudră (pentru decor)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Mixați într-un bol adânc ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Amestecați bine ingredientele, folosind robotul de bucătărie, până se va dizolva zahărul.

2. Apoi adăugați în bolul cu ingrediente untul moale (la temperatura camerei) și bateți bine compoziția. În timp ce bateți compoziția, adăugați treptat câte 1 lingură de smântână. Omogenizați compoziția.

3. Amestecați într-un bol aparte făina cernută cu praful de copt. Adăugați treptat ingredientele uscate în bolul cu compoziția omogenizată. Mixați aluatul, folosindu-vă de robotul de bucătărie. Ar trebui să obțineți un aluat asemănător cu smântâna de casă.

4. Tapetați tava de brioșe cu forme de hârtie de unica folosință. Puneți câte 1 lingură de aluat în fiecare.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

6. Scoateți deliciul din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin. Puneți brioșele apetisante pe un platou. La dorință, le puteți decora cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1