Brioșe moi și aerate – simplu și foarte gustos!

Vă prezentăm astăzi, drag amator a bucatelor delicioase, o rețetă de brioșe moi și aerate. Acestea se prepară uimitor de simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Obțineți o gustare rumenă și aromată, ce poate fi cu ușurință luată la pachet. Completați brioșele cu topping-ul preferat și bucurați-i pe cei dragi cu cele mai gustoase prăjituri de casă.

INGREDIENTE  

– 1 pahar de griș

– 1 pahar de chefir

– 1 ou

– 0,5 linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu oțet

– 1 pahar de zahăr

– 1 pahar de făină cernută

– unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol grișul cu chefirul. Amestecați ingredientele și lăsați-le pentru 40 de minute la temperatura camerei.

2. Spargeți oul în bolul cu ingrediente și amestecați-le, folosind telul.

3. Stingeți bicarbonatul de sodiu cu oțet și adăugați-l în bolul cu ingrediente. Apoi turnați zahărul și făina cernută. Omogenizați compoziția, folosind mixerul sau blenderul.

4. Pregătiți o formă de copt pentru brioșe (metalică sau de silicon). Ungeți-o cu unt. Umpleți-o cu aluat, pe 2/3 din înălțime.

5. Dați forma de copt la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 40-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Așezați brioșele delicioase pe un platou. La dorință decorați-le cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1