“Brizol” – încercați această rețetă genială!

“Brizol” este o mâncare tradițională franceză incredibil de gustoasă, apetisantă și plină de savoare. Aceste rulouri se prepară foarte ușor din ingrediente accesibile și sunt perfecte pentru orice masă.

Această delicatesă franțuzească este pregătită din clătite de ou, umplute cu carne tocată de pui și învelite într-un strat de maioneză și cașcaval. Încercați neapărat această rețetă și simțiți gustul delicat al bucatelor franțuzești!

Ingrediente

– 400 g de carne tocată de pui

– 6 ouă

– 6 linguri de lapte

– 1 lingură de maioneză

– sare, piper și condimente pentru pui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutură

– ciuperci sau castraveți marinați (murați)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preparați clătitele. Coaceți clătitele câte una: bateți un ou într-un bol, adăugați o lingură de lapte (apă), condimentați cu sare și bateți amestecul cu furculița. Prăjiți o clătită din acest amestec. Preparați astfel toate clătitele (6 în total).

2. Tăiați ciupercile mărunt și prăjiți-le în ulei. La sfârșit condimentați-le cu sare (dacă veți folosi castraveți, atunci doar îi tăiați fâșii).

3. Asezonați carnea tocată cu sare, piper și condimente pentru carne. Ungeți clătitele cu umplutura de carne obținută și puneți aproximativ o lingură din umplutura de ciuperci sau castraveți deasupra, rulați clătitele în rulouri.

4. Ungeți rulourile deasupra cu maioneză.

5. Ungeți tava cu ulei (unt) și așezați rulourile. Le-am presărat deasupra cu cașcaval ras. Puneți-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și coaceți-le până vor fi gata, timp de aproximativ 30 de minute.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1