Budincă aerată din brânză la cuptor. Aceleași ingrediente, dar modul de preparare transformă acest desert simplu într-o bomboană!

Vă oferim o rețetă simplă de budincă din brânză cu rezultat extraordinar. Budinca este foarte moale, gingașă și aerată, datorită spumei de albușuri. Budinca din brânză este un adevărat deliciu pentru copii, este foarte gustoasă și aromată și poate fi servită oricând aveți poftă de ceva dulcișor. La dorință, puteți decora budinca cu cremă de smântână și ciocolată rasă, care o să-i ofere un aspect mai frumos.

INGREDIENTE 

-5 ouă

-500 g de brânză de vaci

-100 g de smântână

-200 g de zahăr

-2 linguri de amidon

-10 g de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Dați bolul cu albușuri la frigider.

2. Puneți brânza într-un bol, adăugați gălbenușurile, zahărul vanilat, smântâna și amidonul.

3. Amestecați toate ingredientele cu blenderul. Trebuie să obțineți o masă de brânză omogenă.

4. Scoateți albușurile din frigider și bateți-le până veți obține o spumă densă. Continuați să bateți și adăugați zahărul în porții mici. După ce ați adăugat tot zahărul, bateți masa încă timp de 5 minute.

5. Adăugați câteva linguri de albușuri bătute în masa de brânză și amestecați ușor. Astfel brânza va fi aerată. Adăugați treptat toate albușurile.

6. Ungeți forma cu unt sau tapetați-o cu hârtie de copt și așezați masa de brânză.

7. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți budinca timp de 50 de minute. Opriți cuptorul și lăsați budinca să stea timp de 7 minute. Deschideți ușa cuptorului și așteptați 7 minute. Apoi scoateți budinca din cuptor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1