Budincă cu brânză da vaci – o rețetă moștenită, ce merită toată atenția!

Cu sosirea primelor zile ale toamnei deja toată lumea are poftă de niște delicii ceva mai aromate, apetisante și rumene. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă reușită de caserolă cu brânză de vaci și stafide. Desertul se prepară foarte simplu și rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Această caserolă aromată, rumenă și fină, vă va aminti de copilărie. Deliciul este perfect pentru micul dejun pentru întreaga familie în diminețile reci ale toamnei.

INGREDIENTE 

– 280 g brânză de vaci

– 4 linguri de lapte

– 4 lingurițe de stafide

– 1 ou

– 4 lingurițe de griș

– 4 lingurițe de unt

– 1 priză de sare

– zahăr pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Tăiați stafidele jumătăți. Spălați bine stafidele, puneți-le într-o cratiță mică. Turnați apă în cratița cu stafide, puneți-o pe foc și aduceți-o până la fierbere. Fierbeți stafidele timp de 5 minute, apoi scurgeți apa din cratiță.

2. Pregătiți aluatul: spargeți oul într-un bol și bateți-l, folosind mixerul, până veți obține o spumă.

3. Apoi turnați în spuma de ou laptele, adăugați grișul și sarea. Iar bateți ingredientele, folosind mixerul sau un tel.

4. Treceți brânza de vaci printr-o sită și combinați-o cu amestecul din bol. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați stafidele. Iar amestecați.

5. Topiți untul.

6. Ungeți bine forma de copt și bordura acesteia cu 2 lingurițe de unt topit. Turnați și uniformizați compoziția cu brânză de vaci, folosind o spatulă. Ungeți caserola cu untul rămas, folosind pensula de silicon.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Lăsați caserola să se răcească. Așezați deliciul aromat și apetisant pe un platou. La dorință, puteți presăra caserola cu zahăr. Serviți deliciul rumen și fin, cu smântână.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1