Budincă de piept de pui cu legume – un prânz savuros, foarte parfumat și suculent!

“Budinca cu piept de pui și legume” este o rețetă delicioasă, aromată, consistentă și arată nemaipomenit. Budinca este preparată din mai multe straturi din piept de pui, vinete, roșii, usturoi, verdeață și acoperită cu cașcaval.

Este o mâncare excelentă cu o combinație armonioasă, care nu necesită garnituri, salate sau sosuri – o alegere ideală pentru prânz sau cină. Savurați cu plăcere această budincă extrem de gustoasă și suculentă!

Ingrediente

-4 fileuri de pui

-2-3 vinete

-3-4 roșii

-150 g de cașcaval

-1 cățel de usturoi

-mărar

-ulei pentru prăjit

-sare, piper negru și piper roșu – după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați vinetele, uscați-le și tăiați cozile. Tăiați vinetele de-a lungul, în felii subțiri, puneți-le într-un bol, sărați-le și lăsați-le să stea timp de 20-30 de minute. Scurgeți sucul lăsat.

2. Spălați fileul de pui, uscați-l bine și tăiați fiecare bucată în 4 părți. Puneți bucățile de pui într-o pungă (sau între 2 straturi de folie alimentară) și bateți-le cu un ciocan pentru șnițele. Condimentați-le un pic cu sare și piper.

3. Spălați roșiile, uscați-le și tăiați-le rondele.

4. Curățiți usturoiul și tocați-l mărunt.

5. Spălați verdeața, uscați-o și tocați-o mărunt.

6. Dați cașcavalul prin răzătoare.

7. Încingeți un pic de ulei în tigaie, așezați feliile de vinete și prăjiți-le câte 2-3 minute pe fiecare parte. Scoateți vinetele pe un prosop de hârtie ca să se absoarbă excesul de ulei.

8. Ungeți o formă de copt cu unt și așezați un strat de vinete, un pic suprapuse una peste alta.

9. Puneți deasupra fileurile bătute de pui, apoi iarăși un strat de vinete și unul de carne.

10. Așezați rondelele de roșii, condimentați-le cu un pic de sare și piper, presărați usturoiul tocat și verdeața. Presărați deasupra cașcavalul.

11. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coaceți timp de 20-25 de minute. Scoateți budinca din cuptor, lăsați să se răcească timp de 10 minute și serviți-o cu plăcere.

budinca1Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1