Budincă extraordinar de gustoasă din cartofi și carne – o mâncare perfectă pentru o familie mare

“Budinca din carne și cartofi” este o mâncare delicioasă, ieftină și foarte consistentă. Aceasta se prepară din ingrediente accesibile și fără bătăi de cap. Cu ingrediente combinate armonios, veți obține o mâncare extraordinară. Aceasta poate fi servită la prânz cu o salată de legume proaspete.

INGREDIENTE

-900 g de cartofi

-600 g de carne tocată

-2 cepe

-2 ouă

-1/4 pahar de frișcă

-1/2 pahar de smântână

-30 g de unt

-100 g de cașcaval tare

-condimente (nucșoară, usturoi uscat)

-sare și piper după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Curățați cepele și tăiați-le bucățele.

2. Puneți carnea tocată într-un bol, adăugați sarea și piperul, amestecați.

3. Încingeți o tigaie cu ulei, puneți ceapa și prăjiți-o timp de 5-6 minute. Adăugați carnea tocată și prăjiți timp de 5 minute.

4. Curățați cartofii, tăiați-i bucăți mari și fierbeți-i în apă sărată până vor fi gata. Apoi pisați-i sub formă de piure. Adăugați untul, amestecați și turnați frișca. Amestecați din nou, presărați condimentele, adăugați ouăle și amestecați.

5. Dați cașcavalul prin răzătoare.

6. Tapetați cu hârtie de copt fundul unei forme detașabile, ungeți pereții cu unt și presărați-i cu pesmeți. Puneți în formă jumătate din piureul de cartofi și presărați cu cașcaval. Apoi puneți un strat de carne tocată, presărați-l cu cașcaval și acoperiți cu piureul rămas.

7. Amestecați cașcavalul rămas cu smântână și puneți amestecul deasupra stratului de cartofi.

8. Încălziți cuptorul la 200 de grade și coaceți budinca timp de 30 de minute. Scoateți budinca din cuptor, îndepărtați părțile laterale ale formei și serviți la masă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1