Bușeuri cu nuci extraordinar de bune – rapide și fără bătăi de cap!

Bușeurile reprezintă un desert delicios, cu zahăr și nuci, demn de toate laudele. Acestea sunt niște biscuiți tradiționali tătărești, atât de fragezi și fini, încât se topesc în gură. Desertul se prepară foarte simplu și rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Deliciile pregătite după rețeta de mai jos te cuceresc din prima. Sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun cu o ceașcă de ceai sau cu un pahar de lapte cald.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 35 g de unt

– 100 g de smântână

– 170 g de făină

– 1 priză de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 100 g de nuci

– 150 g zahăr

– 40 g de unt

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1.  Pregătiți umplutura: tocați nucile, apoi prăjiți-le puțin, într-o tigaie uscată, bine încinsă. Topiți untul într-o cratiță și amestecați-l cu nucile tocate. Amestecați bine și lăsați să se răcească.

2. Pregătiți aluatul: topiți untul într-o cratiță mică, apoi turnați-l într-un bol. Adăugați o priză de sare și smântâna. Amestecați bine.

3. Cerneți făina și adăugați-o în bol. Frământați aluatul și acoperiți-l cu un prosop. Lăsați-l pentru 10 minute.

4. Presărați suprafața de lucru cu făină. Întindeți aluatul într-un blat subțire și tăiați-l în 6 părți egale. Aranjați pe fiecare parte câte o porție de umplutură și uniformizați-o. Rulați aluatul. Lipiți marginile și formați niște rulouri.

5. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și aranjați rulourile pe aceasta. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160 grade, pentru 25 de minute. Aranjați bușeurile aromate pe un platou și decorați-le cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1