Descoperiți secretul pregătirii unei cafele perfecte! Sora a adus o rețeta veridică, direct din Turcia!

Cafeaua este băutura preferată a multor dintre noi, cu care de obicei începem fiecare zi. Deși există o mulțime de rețete de fierbere a cafelei, vă îndemnăm se descoperiți secretul unei cafele fierte în stil oriental. Pregătiți o cafea conform rețetei de mai jos și nu veți mai dori o altă băutura la micul dejun.

În mod tradițional, cafeaua turcească se servește într-o cană mică (cu pereții groși), pe o farfurioară de dimensiunea potrivită. La fel, neapărat este prezentă o linguriță cu mâner lung, un ulcior mic cu apă rece și încă o cană mică. Important este să încălziți cana, înainte de a turna în aceasta cafeaua. În aceasta se toarnă apă fierbinte și se lasă pentru 60 de secunde. Cana rece va influența negativ gustul și aroma cafelei. Cafeaua pregătită corect are o spumă puțin mai densă, ce se ține pe linguriță timp de câteva secunde. Cafeaua se savurează foarte lent. Pentru a intensifica gustul acesteia, luați câte o gură de apă rece după fiecare înghițitură de cafea. Cafeaua turcească se servește cu miere, halva, rahat sau curmale.

INGREDIENTE

-1 linguriță de cafea măcinată

-50-60 ml de apă

-zahăr după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Măcinați boabele de cafea (măcinare fină).

2. Turnați cafeaua măcinată într-un ibric. Adăugați zahăr după gust.

3. Turnați în ibric apă rece și curată. Puneți ibricul pe foc sa într-o tigaie cu nisip încins. Faceți focul mic.

4. Aduceți cafeaua până la fierbere. Luați ibricul de pe foc atunci când spuma de cafea se va deplasa de la margini spre centru.

5. Turnați cafeaua în cana preferată și savurați un gust delicios și aromă irezistibilă.

Notă: Alegeți un ibric mai înalt. Cea mai delicioasă cafea o veți obține în ibricul de cupru. Conductivitatea termică înaltă a cuprului permite încălzirea uniforma a ibricului, fapt ce garantează o băutură de calitate. Volumul ibricului trebuie să corespundă volumului de cafea care doriți să-l fierbeți. Apa trebuie să umple ibricul. Astfel, gustul cafelei va fi mai intens.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1