Caise în sirop la borcan – tari, aromate și foarte gustoase!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de caise în sirop. Veți obține nu doar caise simple, ci niște caise uimitor de aromate și gustoase. Caisele în sirop pot fi folosite atât la prepararea produselor de patiserie cât și pentru diverse deserturi. Siropul, de asemenea, poate fi folosit pentru însiroparea blaturilor sau să gătiți niște băuturi și compoturi. Se prepară conservele de caise destul de simplu și rapid. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi grozav. Pregătiți, testați și bucurați-vă de aromele verii pe tot parcursul anului.

INGREDIENTE  

– 3 kg de caise

– 700 g de zahăr

– 2 l de apă

– 0,5 lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Spălați foarte bine caisele, desfaceți-le în jumătăți și îndepărtați-le sâmburii.

2. Luați o cratiță, turnați 2 l de apă potabilă, adăugați zahărul și stoarceți sucul unei jumătăți de lămâie. Puneți cratița pe foc. Amestecați periodic siropul, până începe să fiarbă, apoi fierbeți-l timp de 5 minute la foc moderat.

3. Puneți caisele în cratița cu sirop și aduceți-le până la fierbere. Fierbeți deliciul exact 1 minut și opriți focul.

4. Sterilizați preventiv borcanele. Puneți caisele prin borcane. Umpleți doar 2/3 din acestea.

5. Aduceți siropul până la fierbere și turnați-l prin borcane. Acoperiți borcanele cu capace și capsați-le. Puneți conservele cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați să se răcească complet. Păstrați deliciul aromat în pivniță sau cămară.

Notă: Caisele trebuie să fie coapte, tari, fără bătături.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1