Canape-uri de sărbătoare – 10 idei fascinante datorită cărora nu veți mai servi niciodată tartine simple!

Deseori la mesele sudeze întâlniți aceste mini tartine ce servesc atât ca un aperitiv delicios, cât și un decor excepțional pentru masa de sărbătoare. Mesele unde în calitate de aperitiv sunt servite aceste canape-uri, deseori sunt aranjate și servite într-un mod deosebit de festiv, respectând în același timp rafinamentul specific francez. Acestea pot fi preparate dintr-o multitudine de ingrediente, important fiind faptul ca ele să se combine perfect între ele.

Aceste aperitiv, numit și ”Finger food” rămâne cea mai rapidă și economică abordare a unei petreceri cu mulți oaspeți. O serie de aperitive reci sau calde, în bucățele delicioase, numai bune de aruncat în gură. Se prepară repede, sunt arătoase și se pot servi alături de alte canape-uri și aperitive, alături de salate sau chiar de grătar. Vă prezentăm câteva variante de canape-uri delicioase și aspectuoase.

1. ”TRANDAFIRI”

Pregătiți baza: tăiați pâinea sau bagheta cerculețe mici. Ungeți-le cu brânză topită cu verdeață. Tăiați peștele afumat (sau pește sărat) felii subțiri. Pliați fiecare fâșie de pește astfel încât să obțineți un trandafir. Fixați trandafirul pe bază cu ajutorul unei scobitori.

2. ”CIUPERCI”

Obțineți canape-uri delicioase în formă de ciuperci din ouă de prepeliță și roșii cherry, tăiate în jumătate. Din jumătățile de roșii scoateți miezul cu ajutorul unei lingurițe. Decorați pălăria ciupercilor cu buline albe de maioneză.

3. ”MELCI”

Pentru acest aperitiv veți avea nevoie atât de timp, cât și de abilități artistice. Baza este un cerc de pâine cu brânză. Urmează “corpul” melcului, obținut din fâșii de castravete. “Cochilia” o obțineți rulând fâșii de pește cu o felie de brânză. Umbrela o tăiați din ardei gras. Fixați-le cu ajutorul unei scobitori.

4. ”MINI TORT”

Cea mai simplă modalitate de pregătirea acestui aperitiv – canape-uri în straturi. Tăiați felii pătrate de pâine albă și neagră. Ungeți pâinea cu brânză topită. Alternați straturile de pâine cu castravete, pește și brânză. Fixați straturile cu scobitori înfipte la aceeași distanță una de alta. Tăiați tartinele. La fel, puteți folosi o formă mică cu care să tăiați toate ingredientele aparte, apoi să le aranjați în straturi și să le fixați cu o scobitoare. Decorați aperitivul cu olive.

5. CANAPE PE BISCUIT SĂRAT CU PATE

În acest fel puteți servi pe masă atât pateul, cât și orice altă umplutură cu carne preferată. Cu ajutorul unei pungi pentru patiserie, aranjați câte o porție de pate pe fiecare biscuit. Decorați aperitivul cu legume, verdeață, ou de prepeliță, olive sau brânză.

6. “PINGUINI”

Acest aperitiv doar la prima vedere pare a fi complicat de pregătit. Pentru cap și corp folosiți măsline de diferite dimensiuni. Baza și ciocul se obțin din morcov. Pentru abdomen folosiți brânză mozzarella.

7. ”CORĂBII”

Tăiați castraveții felii subțiri pentru a obține pânza corăbiei. Baza aranjați-o în straturi: pâine, salam și cașcaval. Decorați aperitivul cu ciuperci conservate.

8. CANAPE-URI “ONDULATE”

Baza de pâine ungeți-o cu brânză topită sau maioneză. Aranjați pe pâine o felie de roșie cherry. Tăiați fâșii subțiri de salam sau șuncă. Tăiați felii pe cât se poate de subțire castraveții. Aranjați feliile de salam și castraveți în formă ondulată și fixați-le.

9. ASORTI DE CAȘCAVAL

Puteți servi într-un mod foarte aspectuos două sau trei feluri de cașcaval. Doar tăiați-le cuburi de mărimi egale și fixați-le, alternând cu struguri, nuci, olive sau roșii cherry.

10. “CREVETE CU PERLE”

Ungeți baza din castravete cu brânză topită și decorați-o cu frunză de salată. Fixați cu o scobitoare creveții și bobițele de viță de vie, apoi înfigeți-le în baza pregătită.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1