Când am foarte puțin timp, pregătesc aceste tartine calde – dispar imediat de pe masă!

Adesea v-ați pomenit cu oaspeții în prag? Cum v-ați descurcat? Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi o rețetă superbă de niște tartine calde – o salvare excelentă pentru orice gospodină. În doar 15 minute, veți obține niște tartine apetisante și foarte gustoase, perfecte pentru orice musafir. Tartinele aromate, care vă vor cuceri din prima, se prepară foarte simplu și din cele mai banale ingrediente.

INGREDIENTE  

– 1 baghetă

– 5 crenvurști

– 4 castraveți murați

– 1 ceapă

– 1,5 linguri de ketchup

– 1/4 linguriță de zahăr

– 1/4 linguriță de sare

– 50 g de ceapă verde

– 150 g de cașcaval

– 3 linguri de maioneză

– 1 lingură de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Dați crenvurștii și castraveții prin răzătoarea mare. Spălați ceapa verde și tăiați-o mărunt. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Combinați toate ingredientele într-un bol.

2. Curățați și spălați ceapa. Tăiați ceapa cuburi mici, apoi prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până devine aurie.

3. Potriviți ceapa cu 1,5 linguri de ketchup, zahăr și sare. Amestecați ingredientele și mai prăjiți-le timp de 3 minute. Opriți focul. Lăsați ceapa să se răcească, apoi adăugați-o în bolul cu celelalte ingrediente.

4. Potriviți umplutura cu maioneză și smântână. Amestecați bine umplutura.

5. Tăiați pâinea felii și aranjați-le în tava de copt, preventiv unsă cu puțin ulei vegetal. Acoperiți fiecare felie de pâine cu 1-2 linguri de umplutură.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 7-8 minute, până se va forma o crustă aurie deasupra.

7. Aranjați tartinele aromate și apetisante pe un platou de servit. La dorință, puteți presăra gustarea cu niște ceapă verde sau verdeața preferată. Serviți tartinele calde, cu cea mai mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1