Când aveți poftă de ceva delicios, pregătiți acest chec deosebit cu lămâie!

Vă prezentăm o rețetă de chec cu lămâie super delicios. Acesta poate fi cu succes servit în zile obișnuite, dar și la masa de sărbătoare. Cu doar câteva ingrediente și într-un timp record obțineți un deliciu formidabil. Este un chec foarte aromat, ce se topește în gură. Cu o textură fină și bine definită, se combină perfect cu orice tip de băuturi calde.

Ingrediente

– 200 g de unt

– 3 ouă

– 2 lingurițe de zahăr vanilat

– 2 lingurițe praf de copt

– suc de lămâie după gust

– 200 g de zahăr pudră

– 2 pahare de făină

– 15 g coajă de lămâie

– 1/4 linguriță de sare

– ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Bateți untul moale timp de 5 minute, până obțineți o cremă pufoasă albă. Folosiți un mixer. Adăugați 150 g de zahăr pudră, ouăle, sarea, zahărul vanilat, 2 linguri de suc de lămâie și coaja de lămâie rasă. Amestecați.

2. Într-un bol amestecați făina cu praful de copt. Adăugați făina treptat în amestecul de unt și ouă, amestecând încontinuu. Turnați aluatul într-o formă de copt, preventiv unsă cu ulei.

3. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 45 de minute. Timpul de coacere depinde de tipul cuptorului.

4. Amestecați zahărul pudră rămas cu puțin suc de lămâie. Adăugați sucul treptat, câte o linguriță, amestecând încontinuu. Când checul se va răci, turnați glazura.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1