Când doresc o supă deosebit de gustoasă, o prepar doar astfel!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă neobișnuită de supă cu legume. Supa cu legume este foarte gustoasă, aromată și apetisantă. Se prepară felul de mâncare foarte simplu și rapid, din cele mai banale ingrediente, mereu prezente în orice bucătărie.

INGREDIENTE  

– 1 vânătă

– 2 cartofi

– 1 ceapă

– 0,5 morcov

– 200 g de ciuperci champignon

– 500 ml de lapte

– 800 ml de apă

– 5-6 boabe de piper negru

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– mărar după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați vânăta, îndepărtați cotorul și tăiați-o cuburi. Puneți vânăta tăiată într-un bol și presărați-o cu sare. Amestecați bine vânăta și lăsați-o timp de 20 de minute.

2. Curățați ceapa și morcovul. Spălați legumele și tăiați ceapa cuburi mici. Dați morcovul prin răzătoarea mare. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, apoi adăugați morcovul. Amestecați legumele din tigaie și prăjiți-le timp de 2-3 minute.

3. Curățați ciupercile și tăiați-le felii. Adăugați ciupercile în tigaia cu legume. Amestecați legumele și înăbușiți-le timp de aproximativ 5-6 minute. Opriți focul.

4. Curățați cartofii, spălați-i și tăiații cuburi.

5. Transferați legumele prăjite într-o cratiță. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat după gust, apoi turnați laptele și adăugați cartofii. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Fierbeți compoziția la foc mic timp de 10 -15 minute sub capac, până cartofii vor fi aproape gata.

6. Spălați bine vânăta tăiată sub un jet de apă. Zvântați-o, folosind prosopul de hârtie. Prăjiți vânăta într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, timp de 5-6 minute. Adăugați vânăta prăjită în cratița cu celelalte ingrediente și turnați apa.

7. Iar aduceți compoziția până la fierbere și adăugați boabele de piper negru. Fierbeți ingredientele timp de 5-6 minute, la foc mic, sub capac. Opriți focul.

8. Lăsați supa sub capac timp de 5-10 minute, ca să se pătrundă cu arome și gust. La dorință, puteți adăuga mărar. Serviți supa foarte gustoasă și aromată cu mare plăcere, alături de o felie de pâine proaspătă de casă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1