Când folosim folia de aluminiu și când hârtia de copt – diferența e mare!

Pentru a ne ușura viața, oamenii de știință inventează în mod constant noi dispozitive multifuncționale. De-a lungul anilor, folosim folia de aluminiu și hârtia de copt. Fără aceste invenții, este aproape imposibil să ne imaginăm prepararea cărnii la cuptor, a legumelor și a unei varietăți de produse de patiserie.

Cel mai des, când pregătim carnea sau peștele la cuptor, nu ne gândim ce se potrivește mai bine, folia de aluminiu sau hârtia de copt. De obicei, alegerea cade pe ceea ce este la îndemână. Se pare că nu totul este atât de simplu. Alegerea materialului potrivit poate afecta în mod semnificativ calitatea produsului pregătit. Pentru a obține un fel de mâncare cu adevărat gustos, astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vom împărtăși pentru dvs subtilitățile utilizării foliei de aluminiu și a hârtiei de copt.

Când folosim folia de aluminiu și când hârtia de copt?

Legumele 

Folia de aluminiu rezistă perfect la temperaturi ridicate. Dacă coaceți legumele la o temperatură mai mare de 210°C, vă recomandăm să folosiți folia de aluminiu. Dacă aveți doar hârtie de copt la îndemână, ungeți-o cu ulei de măsline. Datorită acestui truc, veți obține niște legume mult mai suculente și mai gustoase.

De asemenea, este necesar să înfășurați legumele cu folie de aluminiu, astfel încât acestea să fie moi. Dacă preferați legume cu o crustă crocantă, este mai bine să nu înfășurați legumele deloc.

Carnea de pui sau de curcan 

Pentru carnea de pui și cea de curcan, veți avea nevoie de folie de aluminiu mai densă – este cea mai potrivită. Cu ajutorul ei, carnea va rămâne suculentă și se va coace mult mai repede. Vă recomandăm să puneți puiul sau curcanul pe folia de aluminiu, să ungeți carnea cu ulei vegetal, s-o potriviți cu condimente după gust și să o înfășurați într-un alt strat de folie de aluminiu. Faceți 2-3 găuri în folia de aluminiu și dați carnea la cuptor. Cu 30 de minute înainte ca să fie gata, îndepărtați folia de aluminiu. Datorită acestui truc, carnea se va rumeni frumos și se va coace bine.

Pește

Aici totul depinde de tipul de pește și de modul în care îl gătiți. Dacă doriți să preparați somon cu aburi, puneți peștele într-un “buzunar” din hârtie de copt, apoi adăugați legume, condimente și un pic de suc de lămâie. Hârtia de copt nu va lăsa sucul să se scurgă și peștele va fi impregnat cu arome de condimente.

Pentru a obține un pește rumen, este mai bine să-l gătiți în folie de aluminiu, care rezistă la temperaturi mari.

Biscuiți 

Pentru biscuiți, este cu siguranță mai bine să folosiți hârtia de copt. Biscuiții se vor coace uniform și nu se vor sparge. Dacă decideți să coaceți dulciurile pe folie de aluminiu, fiți pregătiți pentru ca aluatul se va răspândi, apoi biscuiții se vor usca prea tare și vor deveni puțin mai întunecați decât v-ați așteptat.

Pandișpan 

De obicei, pentru prepararea unor astfel de deserturi, cofetarii folosesc un cerc de hârtie de copt tăiat din timp, iar pereții formei sunt unși cu unt sau presărați cu făină. Acest lucru este corect, deoarece suprafața pandișpanului trebuie să fie netedă. Dacă veți utiliza folia de aluminiu, pe desertul pregătit pot rămâne pliuri și falduri, de care nu avem nevoie.

Dar! Această regulă nu se referă la prăjiturile Brownie, deoarece tortul se coace în mod tradițional într-o formă dreptunghiulară și este tăiat în bucăți pătrate. Tapetați forma cu folie de aluminiu, acoperind și bordura. Acest lucru este foarte comod, deoarece folia de aluminiu va lua forma necesară. La sfârșitul coacerii puteți îndepărta folia de aluminiu foarte ușor, doar trăgând de marginile acesteia.

Sperăm că acest articol va fi util pentru dvs.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1