Capcană de țânțari simplă și eficientă, realizată în doar 5 minute!

Datorită acestei instrucțiuni, puteți face de sine stătător o capcană de țânțari, care vă va costa doar niște bănuți. O astfel de capcană este potrivită atât pentru stradă, cât și pentru interiorul locuințelor. Munca va dura maxim 5 minute, iar efectul său de valabilitate este de 4-14 zile. Deci, realizând o astfel de capcană bugetară, țânțarii, viespile, muștele și alte insecte enervante nu vă vor mai deranja.

MATERIALE NECESARE 

– 1 sticlă de plastic de 1,5 l

– 1 linguriță de drojdie uscată

– 2 linguri de zahăr

– 1 pahar de apă caldă

– țesătură de o nuanță întunecată/ziar sau folie de aluminiu

MOD DE EXECUTARE A CAPCANEI 

1. Tăiați partea superioară a sticlei de plastic, aproximativ o treime din întreaga ei lungime.

2. Turnați în sticla tăiată apa caldă, de aproximativ 30°C, apoi adăugați zahărul. Amestecați compoziția, apoi adăugați drojdia uscată. Iar amestecați bine.

3. Aranjați cealaltă bucata tăiată a sticlei cu gâtul în interior. Dacă marginile sticlei nu se potrivesc bine, atunci fixați-le cu bandă adezivă sau cu lipici. Astfel, insectele nu se vor acumula din exterior, deoarece dioxidul de carbon va ieși doar prin gâtul sticlei de plastic.

4. După aceea, înfășurați sticla cu o bucată de țesătură sau ziar și fixați-l pe margini. Capcana este gata.

5. Puneți capcana într-un colț întunecat a camerei, unde nu există curenți.

Țânțarii se adună la mirosul de drojdie fermentată și sunt atrași de întunericul din interiorul sticlei. Încercând să iasă din capcană, ei se mișcă în sus, dar, gaura îngustă și pereții lipicioși împiedică insectele să scape.

Care este principiul capcanei?

Nu toți țânțarii pișcă, ci doar femelele însărcinate. Capcana este destinată lor. Țânțarii își caută victimele prin căldura eliberata și dioxidul de carbon expirat.

Insectele sunt atrase de soluția pe bază de drojdie. Când drojdia începe să fermenteze, produce o cantitate mare de dioxid de carbon, care atrage țânțarii. Capcana va acționa în timp ce procesul de fermentare se desfășoară – durează 5-7 zile. Durata acțiunii depinde de temperatura camerei: cu cât e mai rece, cu atât procesul este mai îndelungat.

Notă: Capcana poate fi folosită și pentru alte insecte: viespe, muște, drosophila. Numai că pentru aceasta, drojdia este înlocuită cu fructe, gem sau miere, care trebuie așezate pe folie de aluminiu, modelând o bărcuță. Partea de sus este instalată similar. O astfel de capcană va dura aproximativ două săptămâni.

1