”Căpițe” originale din carne tocată. Ador această rețetă!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă originală de ”căpițe” din carne tocată, cu legume și cașcaval. Acest fel de mâncare reprezintă o gustare incredibil de apetisantă, sățioasă și tot odată suculentă, care se prepară foarte ușor și fără bătăi de cap. ”Căpițele” arată aspectuos, sunt perfecte chiar și pentru o masă de sărbătoare. Puteți servi deliciul alături de o sălățică de vară, proaspătă și aromată.

INGREDIENTE 

– 700 g carne tocată de pui (sau porc)

– 1 ou crud

– 3 ouă fierte

– 3 linguri de smântână

– 2-3 cartofi

– 150 g de cașcaval

– 2 cepe

– sare

– piper negru măcinat după gust

– ulei vegetal

– verdeață la dorință

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cepele și tăiați-le sferturi de rondele. Prăjiți ceapa pe o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va rumeni frumos.

2. Dați prin răzătoarea mare ouăle fierte. Puneți-le într-un bol, potriviți-le cu sare și adăugați smântâna. Amestecați ingredientele.

3. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

4. Curățați cartofii și dați-i prin răzătoarea mare. Stoarceți-i de suc.

5. Puneți într-un bol aparte carnea tocată și adăugați un ou. Potriviți carnea cu sare și piper negru măcinat după gust. Omogenizați bine ingredientele.

6. Ungeți o formă de copt cu ulei vegetal.

7. Formați din carnea tocată niște bile, așezați-le în forma de copt, apoi aplatizați-le, modelând o turtă.

8. Așezați peste carnea tocată ceapa prăjită, apoi așezați câte 1 lingură de cartofi rași. Potriviți cartofii rași cu puțină sare și piper negru măcinat.

9. Ungeți stratul de cartofi cu amestecul de ouă și smântână, folosind o lingură.

10. Presărați cât mai generos fiecare porție cu cașcaval ras.

11. Acoperiți forma de copt cu folie de aluminiu. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

12. Îndepărtați folia de aluminiu și mai coaceți deliciul timp de 5-7 minute, până se va rumeni cașcavalul. Aranjați deliciu pe un platou. La dorință, decorați cu verdeață.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1