Caramele de casă pe bază de smântână – un deliciu uimitor pentru toată familia!

Vă prezentăm o rețetă de caramele de casă delicioase. Acestea se prepară foarte simplu, din doar 3 ingrediente. Astfel obțineți un desert fin, aromat și delicios pentru toată familia.

Folosiți forme de diferite dimensiuni și caracter pentru a obține niște caramele deosebit de aspectuoase. Unde mai pui, că veți avea ocazia să serviți familia și oaspeții cu niște caramele deosebit de fine, fără coloranți și alți aditivi.

Ingrediente

– 30 g de unt

– 220 g de zahăr

– 220 g de smântână

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați smântâna cu zahărul și puțin unt moale (la temperatura camerei). Puneți amestecul obținut într-o cratiță mică.

2. Puneți cratița pe foc și aduceți amestecul până la fierbere. Amestecați încontinuu. Veți observa niște bule mici pe suprafață. Continuați să amestecați.

3. Peste puțin timp amestecul va căpăta o consistență asemănătoare cu cea a laptelui condensat. Amestecați încontinuu, astfel încât să nu se lipească de fund. Dacă doriți o culoare mai închisă a caramelelor, fierbeți mai mult timp. Amestecul se va îngroșa și va fi mai greu de amestecat. La această etapă, amestecați într-un tempou mai rapid. Când veți obține culoarea dorită, luați cratița de pe foc și adăugați untul rămas. Amestecați iarăși într-un tempou mai rapid.

4. Imediat turnați amestecul în forme mici sau în o formă mai mare, preventiv unsă cu unt. Cât amestecul este încă cald, tăiați caramele cu un cuțit ud.

5. Lăsați să se răcească. Îndepărtați forma și tăiați caramelele porții de mărimea dorită.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1