Carnea de porc va fi gata în doar 30 de minute! O tehnică de gătire genială…

De obicei carnea de porc la cuptor se prepară mult timp, însă echipa noastră v-a pregătit o rețetă genială, care o să vă surprindă plăcut. Pentru această rețetă trebuie să folosiți mușchiuleț de porc, care este foarte gingaș și să-l frecați cu sos de miere. În 30 de minute veți obține carne suculentă, foarte moale, aromată și cu gust dulceag, care se combină excelent cu o salată de legume proaspete. Savurați cu plăcere.

Carne de porc cu miere

INGREDIENTE 

-800 g de mușchiuleț de porc

-3 linguri de miere

-3 linguri de ulei de măsline

-1 lămâie

-45 g de zahăr

-3 căței de usturoi

-2 linguri de muștar Dijon

-2 fire de cimbru

-1 l de apă

-45 g de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preparați saramura (folosiți o pungă ermetică sau un vas). Dizolvați sarea și zahărul în apă.

2. Spălați mușchiulețul de porc și îndepărtați venele și excesul de grăsime. Puneți carnea în saramură, acoperiți-o cu capac și dați-o la frigider pentru 45 de minute.

3. Scurgeți saramura, frecați mușchiulețul cu un prosop de hârtie și așezați-l într-o formă de copt (preferabil cu borduri înalte).

4. Preparați sosul. Tocați usturoiul mărunt și stoarceți sucul de lămâie.

5. Amestecați usturoiul, sucul de lămâie, mierea, cimbrul, uleiul și muștarul. Stropiți carnea cu sosul obținut și coaceți-o în cuptorul preîncălzit la 190 de grade timp de 30 de minute. Deschideți ușa cuptorului după fiecare 6 minute și stropiți carnea cu sos, ca să nu se usuce.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1