Carne de porc în suc propriu, la borcan. Carnea fragedă în jeleu a devenit gustarea preferată a tuturor!

Vă prezentăm o rețetă de carne de porc la borcan. Aceasta o rețetă mai veche, așa cum făceau bunicele noastre odinioară. Carnea se păstrează foarte bine și trebuie încercată neapărat. Carnea de porc preparată după rețeta dată este foarte moale, cu un gust ispititor și se rupe în fâșii. Puteți folosi aceste conserve la prepararea cinei sau a prânzului. Este o metoda sigură de a păstra carnea de porc pentru iarnă.

INGREDIENTE

– 2 kg carne de porc cu strat de slănină

– 2 lingurițe de sare

– 0.5 linguriță de piper negru măcinat

– 5 frunze de dafin

– 5-7 boabe de piper negru

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați carnea și tăiați-o cuburi. Așezați carnea într-un bol mai mare. Presărați-o cu sare și piper negru măcinat. Amestecați bine.

2. Spălați borcanele și sterilizați-le. Așezați în fiecare borcan câte o frunză de dafin și câteva boabe de piper negru. Aranjați în borcane bucățile de carne, cât mai dens, dar nu le umpleți. Închideți borcanele cu capace metalice.

3. Aranjați un prosop la fundul unei cratițe de aluminiu și așezați în aceasta borcanele. Turnați apa rece în cratiță, astfel încât aceasta să acopere borcanele cu 2,5-3 cm.

4. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. Acoperiți cratița cu un capac și puneți o greutate deasupra. Faceți focul mic și fierbeți carnea timp de 5,5 ore.

5. Opriți focul. Lăsați borcanele să se răcească în cratița cu apă, apoi scoateți-le.

Notă: Dacă doriți să pregătiți file de pui la borcan, atunci sterilizați timp de 1,5 ore. Carnea de vită se sterilizează timp de 3 ore.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1