Carne de porc în suc propriu la borcan – ideală când nu aveți timp suficient pentru prepararea cinei!

“Carnea de porc în suc propriu la borcan” se prepară foarte simplu și reprezintă un colac de salvare, atunci când nu aveți timp pentru prepararea unei cine mai deosebite. Carnea în suc propriu este foarte fragedă și gingașă, are un gust delicios și o aromă plăcută, poate fi adăugată în ciorbe, paste, cartofi și alte garnituri. Aceste conserve de carne pot fi savurate în orice anotimp.

Ingrediente

– 1.5 kg de carne de porc (preferabil cu grăsime)

– 300 g de slănină de porc

– 7 boabe de piper negru

– 3 frunze de dafin

-25 g de sare

– 150 ml de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Din această cantitate de ingrediente veți obține 1.7 l de carne în suc propriu. Pregătiți 2 borcane de 0.5 l și un borcan de 0.7 l.

2. Spălați bine carnea, uscați-o și tăiați-o bucăți medii.

3. Tăiați slănina cuburi mici.

4. Topiți slănina într-o tigaie adâncă.

5. Puneți carnea în slănina topită.

6. Adăugați în tigaie: apa, sarea și condimentele.

7. După ce lichidul va începe să fiarbă, acoperiți tigaia cu capac și reduceți focul. Înăbușiți carnea la foc mic timp de 4 ore. În acest timp amestecați carnea de câteva ori.

8. După acest timp carnea va deveni moale și se va sfărâma când va fi presată. Puneți carnea fierbinte în borcanele sterilizate și turnați grăsimea topită până sus.

9. Veți obține 3 borcane cu carne în suc propriu. Capsați-le și lăsați-le la temperatura camerei până se vor răci complet.

10. Păstrați borcanele în cămară sau la frigider timp de cel mult un an. Carnea de porc în suc propriu este gingașă, are o aromă plăcută și poate fi consumată oricând.

11. Puteți adăuga carnea în terciuri, paste, cartofi sau ciorbe.

Notă: veți obține carne gingașă, dacă veți adăuga ciolan de porc. În timpul preparări, acesta va lăsa lichid bogat în colagen natural, care după ce se va răci, se va transforma în piftie.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1