Carne de pui cu cartofi, la cuptor – un deliciu la fel de aromat, precum carnea la grătar!

Vă prezentăm o rețetă de carne delicioasă cu cartofi, la cuptor. Datorită unei marinade speciale, obțineți un fel de mâncare deosebit de aromat și suculent, ce-i va încânta pe toți. În plin sezon rece, aveți șansa să-i bucurați pe cei dragi cu un deliciu la fel de aromat și apetisant, precum carnea la grătar. Unde mai pui, acesta se prepară uimitor de simplu.

INGREDIENTE

-1.5 kg pulpe și aripi de pui

-1.5 kg de cartofi

-3 cepe

-5 căței de usturoi

-4-5 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui

-2 linguri de maioneză

-1.5 linguri de muștar (muștar de casă)

-sare

-piper negru măcinat

-boia de ardei dulce

-ceapă verde

-mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele (nu prea subțiri).

2. Într-un bol, amestecați maioneza cu muștarul și uleiul. Adăugați usturoiul presat, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

3. Spălați pulpele și aripile de pui. Tăiați-le în jumătate și aranjați carnea într-un bol.

4. Adăugați în bolul cu carne ceapa și sosul de muștar. Amestecați bine cu mâinile. Lăsați carnea să se marineze timp de câteva ore. La fel, o puteți da la frigider peste noapte.

5. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i felii, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Dacă veți folosi un cuțit special, veți obține un fel de mâncare deosebit de aspectuos.

6. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Aranjați pe aceasta carnea cu ceapa. Acoperiți carnea cu cartofii. Amestecați cu mâinile și aranjați uniform toate ingredientele în tava de copt.

7. Presărați cu boia de ardei dulce. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 25-30 de minute.

8. Îndepărtați folia de aluminiu și coaceți încă timp de 20-25 de minute. În acest timp cartofii și carnea se vor rumeni frumos. Presărați cu verdeață tocată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1