Carne înăbușită cu cartofi pe pat de ceapă – o rețetă ușoară, din ingrediente simple. Merită pregătită!

Vreau să vă prezint astăzi o rețetă grozavă de carne înăbușită, pe care o gătesc de fiecare dată cu o deosebită plăcere – pentru că este absolut delicioasă, se prepară foarte ușor și cel mai important: ai mei sunt înnebuniți după această fragedă și suculentă cărniță.

Cartofii moi și rumeni, ceapa crocantă, ușor acrișoară și carnea gingașă și aromată sunt o combinație fantastic de savuroasă și apetisantă, căreia nu ai cum să-i reziști! Încercați-o și dvs ca să convingeți! Poftă bună!

Ingrediente

— 500 g de ceafă de porc

— slănină de porc

— 3 cartofi

— 4 cepe

— mărar

— sare

— piper negru

— boia de ardei iute

— coriandru

— chimion

— suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați carnea în bucăți potrivite (ca la frigărui). Presărați-o cu sare și condimente după gust și lăsați-o să se marineze aproximativ 30 de minute.

2. După 30 de minute, încingeți bine ceaunul și adăugați pe fund câteva fâșii de slănină.

3. Peste slănină, adăugați cartofii curățați, întregi.

4. Apoi, adăugați și carnea în jurul cartofilor (pe marginile ceaunului). (Carnea se va lipi un pic de ceaun, însă e ok.)

5. Acoperiți ceaunul cu un capac și lăsați totul să se înăbușe cca 40 de minute, la foc mic. În tot acest timp, nu scoateți capacul de pe ceaun.

6. După 40 de minute, lichidul se va evapora și ingredientele vor începe să se rumenească. Scoateți capacul și amestecați compoziția. Mai gătiți încă 10 minute, până se rumenesc uniform cartofii și carnea. (Dacă capacul nu este din sticlă, veți înțelege după sunet când trebuie să îl scoateți. În momentul când conținutul ceaunului nu mai clocotește, ci începe să sfârâie, scoateți capacul și amestecați compoziția.)

7. Între timp, tăiați ceapa semicercuri, opăriți-o în apă clocotită (pentru a-i reduce din iuțeală) și puneți-o într-un platou din sticlă. Stropiți-o apoi cu puțin suc de lămâie și amestecați-o cu mărar tocat mărunt și puțină sare.

Puneți carnea și cartofii peste ceapă și serviți cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1