Carne la cuptor ”Acordeon” – un deliciu ce este binevenit atât la masa de sărbătoare, cât și la o cină obișnuită în familie!

Vă prezentăm o rețetă de carne de porc cu legume la cuptor. Aceasta se prepară foarte simplu și rapid, fiind perfectă atât pentru masa de sărbătoare, cât și pentru o cină simplă în familie.

Este un fel de mâncare cald foarte aromat și deosebit de aspectuos, ce vine în ajutor de fiecare dată când aveți poftă de ceva delicios și doriți să diversificați puțin meniul pentru cină.

Ingrediente

– 1 kg ceafă de porc

– 300 g de ciuperci

– 1 lingură de unt

– 200 g de cașcaval

– 3 căței de usturoi

-3 roșii

– ulei

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați carnea și aranjați-o pe un prosop de bucătărie. Faceți câteva tăieturi pe diagonală, păstrând o distanță de aproximativ 1 cm de la bază.

2. Tăiați ciupercile felii să prăjiți-le într-o tigaie cu unt topit.

3. Umpleți cu ciuperci spațiile obținute pe suprafața cărnii. Alternați ciupercile cu felii de cașcaval. În final, puneți în fiecare tăietură câte o felie de roșie. Potriviți cu sare și piper negru măcinat.

4. Presați usturoiul. Frecați carnea cu usturoiul presat.

5. Înveliți carnea în folie de aluminiu și coaceți-o în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 60 de minute.

6. După acest timp, puteți desface folia și să turnați periodic peste carne sucul ce se formează în timpul coacerii. Astfel carnea va fi mai moale și mai suculentă.

7. La dorință, puteți adăuga la ciuperci și felii de roșii sau ardei.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1