Carne în suc propriu la borcan. Îți vine s-o mănânci direct din borcan, un deliciu!

Vă prezentăm o rețetă de carne în suc propriu la borcan. Aceasta se prepară foarte simplu și vine în ajutor de fiecare dată când nu dispuneți de suficient timp pentru prepararea cinei. În acest mod puteți prepara orice fel de carne, cu adaos de slănină topită. Veți obține carne delicioasă, foarte aromată și apetisantă, pe care vrei s-o mănânci direct din borcan.

INGREDIENTE 

-1 kg de carne

-500 g de slănină

-frunze de dafin

-boabe de ienibahar

-sare și piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați carnea bucăți medii. Asezonați cu sare și piper după gust și amestecați bine. Spălați borcanele și capacele, nu le sterilizați.

2. Puneți la fundul fiecărei borcan câte 1-2 frunze de dafin, boabele de ienibahar și așezați carnea nu foarte strâns. Lăsați liber la margini aproximativ 2-3 cm, ca să nu curgă conținutul. Pentru a vă asigura, puneți o tavă pe nivelul inferior al cuptorului și turnați un pic de apă. Acoperiți borcanele cu capace de fier și puneți-le în cuptorul rece.

3. Încălziți cuptorul la 250 de grade. Urmăriți când va începe carnea să fiarbă și reduceți temperatura la 150 de grade, înăbușiți carnea timp de 3 ore.

4. Între timp tăiați slănina bucățele mici și puneți-o într-o tigaie, topiți-o la foc mic. Turnați untura deasupra cărnii înăbușite.

5. Scoateți borcanele din cuptor, capsați-le și întoarceți-le, ca să vedeți dacă nu curg și puneți-le în poziția inițială. Păstrați-le la temperatura camerei.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1