Carne suculentă cu condimente la cuptor. Cea mai bună alegere pentru masa festivă!

Doriți să obțineți carne suculentă și fragedă de porc? Încercați această rețetă simplă și preparați cea mai gustoasă carne de porc la cuptor. Marinați carnea în prealabil într-un sos delicios și aromat, datorită căruia carnea va deveni fragedă, foarte moale, suculentă și cu miros îmbietor. Veți obține cotlet de porc suculent, foarte aromat și delicios, care merge excelent cu garnitură de cartofi și salată de legume. Savurați cu plăcere.

Ingrediente

-1.2 kg de cotlet de porc fără os

-6-7 căței de usturoi

-3-4 frunze de dafin

-1 pahar de maioneză

-1 lingură de coriandru măcinat

-1.5 linguri de piper negru măcinat

-1.5 linguri de boia

-sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați maioneza într-un bol. Adăugați toate condimentele (coriandrul, piperul negru și boiaua).

2. Curățați usturoiul, pisați-l și puneți-l în bol. Sărați după gust și amestecați.

3. Tăiați o foaie de staniol destul de mare și pliați-o în 2 părți (foaia pliată în 2 părți trebuie să fie suficientă ca să înfășurați carnea complet). Puneți carnea pe folie cu partea de grăsime în jos). Ungeți carnea pe toată suprafața cu 1/4 din sos, folosind o lingură, apoi întoarceți carnea, astfel încât partea cu grăsime să fie în sus. Ungeți carnea uniform cu sosul rămas pe ambele părți.

4. Adăugați frunzele de dafin.

5. Uniți capătul superior și cel inferior de folie împreună și strângeți-le strâns. Strângeți foaia de staniol și în părțile laterale, ca să nu se scurgă sosul în timpul coacerii. Dați carnea la frigider ca să se marineze timp de 2-3 ore.

6. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Puneți carnea înfășurată pe tavă și coaceți-o timp de 3 ore (dacă bucata de carne este mai mare, atunci măriți timpul de coacere).

7. Scoateți carnea din cuptor, desfaceți folia și lăsați carnea să se răcească un pic.

8. Apoi așezați carnea pe o farfurie și scoateți frunzele de dafin. Tăiați carnea și stropiți-o cu sosul obținut din timpul coacerii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

Autor text: Bucătarul.eu

1