Cartofi-acordeon cu bacon la cuptor. O rețetă excelentă pentru un picnic cu cei dragi!

“Cartofii-acordeon cu bacon în folie” este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și originală. Cartofii sunt foarte consistenți, delicioși, aromați și gingași. Cartofii se coc la cuptor și se combină excelent cu bucatele din carne și pește, dar pot fi serviți și ca fel principal. Aroma îmbietoare a cartofilor se răspândește în toată casa, de aceea vă puteți trezi cu oaspeți la prag. Serviți cartofii cu sos de iaurt sau usturoi.

Ingrediente

-50-70 g de cașcaval tare

-4 cartofi (de mărime medie)

-30 g de unt

-50-70 g de bacon

-verdeață după gust

-sare și piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați bine cartofii, îi puteți lăsa cu coajă și tăiați-i transversal (câte 0.5-0.7 cm între tăieturi), dar nu până la capăt, astfel încât să obțineți un acordeon de cartof.

2. Tăiați bacon-ul și cașcavalul felii subțiri. Folosiți mai bine cașcaval cu gust accentuat și care se topește bine, de exemplu, olandez.

3. Așezați în tăieturi pe rând bacon-ul și cașcavalul tare.

4. Asezonați cu sare fiecare cartof. De asemenea, puteți presăra cartofii cu ierburi aromatice: oregano sau busuioc. Puteți pune și praf de usturoi, pentru un gust mai picant. Puneți bucățelele de unt pe fiecare cartof-acordeon și înveliți-i în folie de staniol. Untul se va topi și se va îmbiba în cartofi, oferindu-le un gust delicios și gingaș.

5. Puneți cartofii în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de o oră. Faceți testul scobitorii. Scobitoarea trebuie să intre ușor în cartofi.

6. Desfaceți folia și presărați cartofii copți cu cașcaval ras și verdeață tocată.

7. Dacă mergeți la un picnic pregătiți acești cartofi pe cărbuni, veți obține cartofi foarte gustoși, iar mirosul de fum va accentua delicatețea miezului cartofilor.

Priviți modul de preparare mai detaliat în videoclipul de mai jos.


Notă: în tăieturile cartofilor puteți pune rondele de ceapă și ardei gras. Puteți înlocui bacon-ul cu slănină sau pastramă. Serviți cartofii-acordeon cu sos de usturoi sau de iaurt (amestecați 200 ml de iaurt natural cu sare, un cățel de usturoi zdrobit și verdeață tocată după gust).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1