Cartofi ”Boulangere” – un deliciu la cuptor în stil autentic francez!

Vă prezentăm rețeta de cartofi ”Boulangere”. Un deliciu în stil francez, foarte simplu de preparat. Din ingrediente simple și accesibile obțineți o gustare demnă de masa de sărbătoare. Datorită sosului cu lapte, cartofii copți devin super delicioși și aromați. În trecut, francezii pregăteau toate ingredientele acasă, iar cartofii îi coceau în cea mai apropiată brutărie, în cuptorul cu pâine.

Ingrediente

-1 kg de cartofi

-2 cepe

-60 g de unt

-200 ml supă de legume

-200 ml de lapte

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Curățiți și tăiați cartofii felii subțiri, cu grosimea de 2 mm. Puteți folosi o răzătoare specială. Tăiați ceapa rondele subțiri. Presărați cartofii cu sare și piper negru măcinat.

2. Ungeți o formă de copt cu unt (20 g de unt pentru o formă de dimensiune medie). Alternați în formă stratul de cartofi cu cel de ceapă.

3. Aranjați cu atenție ultimul strat de cartofi – acesta trebuie să fie deosebit de aspectuos după ce se va coace. Amestecați supa fierbinte cu laptele fierbinte. Turnați amestecul obținut în forma de copt cu cartofi. Acest sos trebuie să ajungă la nivelul stratului superior, dar să nu îl acopere. Ungeți stratul de sus cu unt topit – acesta va asigura crusta aurie și un gust delicios. Acoperiți forma de copt cu folie de staniol. Coaceți cartofii la temperatura de 200°C timp de 40 de minute. Apoi îndepărtați folia de staniol și coaceți cartofii încă 40 de minute la temperatura de 180°C.

4. Cartofii copți pot fi serviți fierbinți. În calitate de sos, puteți servi un bol mic cu unt topit. La dorință, puteți adăuga la cartofi usturoi tocat sau presăra cu verdeață.

Notă: Puteți adăuga la cartofi și cașcaval ras. Îl puteți plasa atât între straturile de cartofi și ceapă, cât și presăra doar deasupra.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1