Cartofi copți cu ceapă și aromă de ciuperci – cea mai simplă și cea mai bună mâncare!

Deși cartofii copți cu ceapă și ciuperci pare a fi un fel de mâncare simplu și banal, vă îndemnăm să-l pregătiți într-un mod mai puțin obișnuit. Datorită unei combinații clasice de ingrediente, obțineți un fel de mâncare cald deosebit de delicios și aromat, ce va fi pe placul tuturor. Acesta poate fi servit atât în calitate de felul principal, cât și ca garnitură.

INGREDIENTE

-800 g de cartofi

-ciuperci uscate

-5 linguri de smântână

-2 cepe mari

-verdeață

-ulei de floarea soarelui rafinat

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bina cartofii, folosind o perie. Așezați-i într-o cratiță. Turnați în cratiță apă și puneți cartofii la fiert. Adăugați în cratiță puțină sare și fierbeți cartofii până vor fi gata. Lăsați-i să se răcească și curățați-i. Dacă folosiți cartofi noi, puteți păstra coaja.

2. Curățați cepele și tăiați-le sferturi de rondele (cât mai subțire). Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, până se vor rumeni.

3. Tocați ciupercile uscate, folosind o râșniță de cafea. Obțineți o pulbere. Spălați și tocați verdeața.

4. Într-un bol, amestecați ceapa prăjită cu pulberea de ciuperci și verdeața tocată. La dorință, potriviți cu condimentele preferate.

5. Adăugați în bol smântâna și amestecați bine.

6. Într-un bol mai mare, amestecați cartofii fierți cu sosul de smântână. Amestecați cu grijă, astfel încât cartofii să rămână întregi.

7. Așezați cartofii cu sos într-o formă de copt și dați-i la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C pentru 15-20 de minute. Serviți cartofii cu o salată de legume, pește marinat sau în calitate de garnitură pentru felurile de mâncare cu carne.

Notă: La dorință, puteți folosi ciuperci proaspete. Doar tocați-le și prăjiți-le împreună cu ceapa. La fel, puteți completa cartofii cu cașcaval ras. Dacă doriți să obțineți cartofi copți cu mai mult sos, adăugați în amestecul cu ceapă prăjită puțin lapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1