Cartofi copți cu ciuperci și smântână – o rețetă pas cu pas, ce merită toată atenția!

Vă prezentăm o rețetă de cartofi delicioși cu ciuperci și smântână, la cuptor. Din cele mai simple ingrediente obțineți felul de mâncare principal, ce-i va cuceri pe toți. Mâncarea se prepară simplu și destul de rapid. Din cele mai accesibile ingrediente obțineți o cină deosebit de aromată și savuroasă. Cartofii sunt atât de fragezi și aromați, încât se topesc în gură. Aceștia vor deveni felul de mâncare preferat a întregii familii.

INGREDIENTE

– 0,4 kg de cartofi

– 0,2 kg de ciuperci champignon

– 1 pahar de smântână

– 1 ceapă

– sare

– piper negru măcinat

– ulei vegetal

– verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Decojiți cartofii și spălați-i bine. Tăiați-i rondele subțiri.

2. Curățați ceapa, spălați-o și tocați-o. Curățați ciupercile și tocați-le. Prăjiți ceapa și ciupercile într-o tigaie încinsă cu ulei, până se vor rumeni.

3. Alegeți o formă de copt și ungeți-o cu ulei. Așezați în formă un strat de cartofi, apoi ceapa prăjită cu ciuperci. Acoperiți cu un strat de smântână. Potriviți ingredientele cu sare și piper după gust. Alternați astfel straturile, folosind ingredientele rămase. Ultimul strat trebuie să-l constituie ceapa prăjită cu ciuperci. Acoperiți ultimul strat cu smântână. Presărați cu sare și piper după gust.

4. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade, pentru 40 de minute. Așezați cartofii apetisanți în farfurie și decorați-i cu verdeață după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1