Cartofi copți, după rețeta lui Jamie Oliver!

Vă prezentăm o rețetă a faimosului Jamie Oliver, de cartofi la cuptor, extrem de apetisanți și savuroși. Datorită usturoiului și a condimentelor folosite, cartofii sunt picanți și gustoși, iar sosul aromat le redă un gust intens. Garnitura caldă se combină perfect cu felurile de mâncare din carne sau pește. Transformați legumele simple, într-o mâncare extraordinară, demnă de toate laudele.

INGREDIENTE 

– 1 kg de cartofi

– 5 linguri ulei de măsline

– 2 linguri oțet de struguri

– 4-5 căței de usturoi

– 3-5 fire de rozmarin

– sare

– piper negru măcinat

– unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și tăiați cartofii în 2-4 părți. Puneți-i într-o cratiță cu apă și aduceți-i până la fierbere. Fierbeți cartofii timp de 10 minute. Scurgeți-i de apă, folosind o strecurătoare și agitați-i puțin. Lăsați-i să se scurgă.

2. Ungeți cu unt o formă de copt și aranjați cartofii. Potriviți cartofii cu sare și piper după gust. Apăsați-i puțin cu ajutorul unui zdrobitor.

3. Dați forma cu cartofi la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190 grade, pentru 30 de minute, până obțineți o crustă rumenă apetisantă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

4. Amestecați într-un vas aparte frunzele rozmarinului cu cățeii de usturoi (nu-i decojiți), oțetul și uleiul de măsline. Scoateți forma cu cartofi din cuptor și stropiți-i cu sosul aromat. Întoarceți forma la cuptor și mai coaceți încă timp de 25-30 de minute.

5. Așezați cartofii aromați pe o farfurie și serviți-i cu legume la grătar.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1