Cartofi copți, în sos de soia – sunt atât de gustoși, încât aș fi dorit să-i prepar în fiecare zi!

Cartofii sunt cele mai populare legume pentru prepararea garniturii. Vă prezentăm o rețetă deosebită de cartofi la cuptor cu sos de soia, care au un gust intens și sunt foarte apetisanți. Cartofii în sos de soia sunt moi în interior, iar crusta e crocantă. Aceștia se combină perfect cu o salată de legume sau pot fi serviți în calitate de garnitură cu felul principal. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu rumen și apetisant.

INGREDIENTE

– 1 kg de cartofi

– 40 ml sos de soia

– 40 ml de ulei vegetal

– 2-3 căței de usturoi

– 1 legătură de verdeață proaspătă

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS

– 100 g de smântână

– 2 linguri de maioneză

– 1 linguriță de busuioc

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și spălați cartofii. Tăiați-i în 4 (sau mai multe) părți egale, puneți-i într-o cratiță cu apă (fără sare) și fierbeți-i timp de 5-7 minute (nu mai mult).

2. Pregătiți marinada: amestecați într-un vas sosul de soia cu uleiul și usturoiul presat. Potriviți amestecul cu sare și piper. Amestecați bine ingredientele cu ajutorul unei furculițe sau tel.

3. Scurgeți apa din cratița cu cartofi și lăsați-i puțin să se răcească. Turnați marinada în cratița cu cartofi. Acoperiți cratița cu un capac și agitați-o, astfel încât marinada să se răspândească uniform peste cartofi.

4. Ungeți tava de copt cu ulei și aranjați cartofii într-un strat uniform.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade, pentru 12-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Obțineți niște cartofi aromați, cu crustă rumenă.

6. Spălați verdeața și uscați-o cu un prosop de hârtie. Tocați verdeața și presărați cu aceasta cartofii.

7. Pregătiți sosul: amestecați smântâna cu maioneza și busuiocul. Potriviți cu condimente după gust. Serviți cartofii calzi, cu sosul de smântână.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1