Cartofi cu cașcaval și piept de pui la cuptor – un deliciu împărătesc!

Astăzi echipa Bucătarul.eu îți oferă o rețetă apetisantă și sățioasă, care sigur nu va lăsa indiferent pe nimeni. Cartofii delicați cu carne moale și suculentă, acoperiți de o crustă delicioasă de cașcaval – un deliciu inegalabil, care se topește în gură. Este o rețetă simplă, dar excepțional de delicioasă, aromată și plină de gust.

Ingrediente

– 1 kg de cartofi

– 1 ceapă mare

– 400 g de file de pui

– 200 g de cașcaval

– 3 linguri de ulei

– maioneză

– sare și piper negru după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Feliați pieptul de pui și bateți fiecare felie cu ciocanul de șnițele. Acoperiți feliile de piept cu folie alimentară, înainte de a le bate cu ciocanul (astfel se bat mult mai bine, nu se rupe carnea și nu se fărâmițează).

2. După ce ați bătut fileul pe ambele părți, asezonați cu piper negru măcinat.

3. Pentru ca fileul să fie moale, suculent și fin, ungeți fiecare bucată cu maioneză pe ambele părți. Puneți fiecare bucată una peste alta, ca să se îmbibe bine cu maioneză (puteți înlocui maioneza cu muștar). Nu este necesar să adăugați sare peste fileu, întrucât cartofii, cașcavalul și maioneza vor fi deja sărate.

4. Tăiați ceapa semicercuri.

5. Curățați cartofii și tăiați-i rondele (nu prea groase).

6. Ungeți o formă de copt bine încinsă, cu ulei (atât fundul, cât și pereții).

7. Aranjați în formă jumătate din cantitatea de cartofi și presărați cu sare, acoperiți cu restul cartofilor și presărați din nou cu sare.

8. Aranjați peste cartofi feliile de piept de pui, astfel încât aceștia (cartofii) să fie în totalitate acoperiți cu carne.

9. Acoperiți stratul de carne cu ceapă.

10. Treceți cașcavalul prin răzătoare măruntă (puteți folosi brânză topită, însă cu cașcaval ras, această rețetă este mai gustoasă).

11. Formați un strat generos de cașcaval, astfel încât să acopere bine toate ingredientele. Cașcavalul este ingredientul principal, care va da o savoare aparte acestei mâncări.

12. Maioneza va constitui ultimul strat al acestei mâncări. Recomandabil este să folosiți o maioneză mai slabă, cu grăsimea de 20-30 %.

13. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 230 de grade, timp de aproximativ 60 de minute, până formează o crustă maronie. Puteți verifica cu o scobitoare dacă este gata (aceasta va străpunge ușor toate ingredientele).

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1