Cartofi cu ciuperci în frișcă – mâncarea preferată a familiei mele!

Familia mea adoră cartofii – gătiți în orice mod și în orice fel de mâncare. Astăzi le-am gătit o rețetă deosebit de delicioasă de cartofi cu ciuperci scăldați în frișcă, care le-a plăcut la nebunie.

Acești minunați cartofi cu gust intens de frișcă și ciuperci, se prepară extraordinar de simplu și rapid și pot fi serviți simpli, cu diverse salate din legume proaspete sau cu orice preparat din carne sau pește. Vă invit cu drag să-i încercați și dvs, sunt sigură că o să vă placă. Simplu și delicios! Poftă bună!

Ingrediente

-8 cartofi medii

-400 g de ciuperci champignon

-4 căței de usturoi

-o legătură mică de pătrunjel

-4-5 linguri de ulei de floarea soarelui sau de măsline

-300 ml de frișcă lichidă (grasă)

-sare și piper după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

2. Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i felii subțiri (2-3 mm). Puneți cartofii într-o strecurătoare, spălați-i încă o dată și lăsați-i să se scurgă.

3. Între timp, tăiați și ciupercile felii.

4. Încălziți uleiul într-o tigaie cu fundul gros, la foc mediu. Adăugați cartofii, amestecați-i cu o lingură de lemn până sunt acoperiți bine cu ulei. Asezonați cu sare și piper.

5. Continuați să amestecați cartofii până devin „lipicioși” (începe să se elimine amidonul). Într-o tigaie separată, încălziți 1 lingură de ulei, adăugați ciupercile și asezonați cu sare.

6. Imediat ce au devenit lipicioși, adăugați peste cartofi usturoiul mărunțit și frișca, atât cât să acopere complet cartofii (nu adăugați mai multă frișcă, ca să nu fie prea grași cartofii).

7. Micșorați focul și gătiți cartofii încă aproximativ 5 minute, până se îngroașă un pic frișca.

8. Luați de pe foc ciupercile (gătite).

9. Tocați mărunt verdeața. Luați cartofii de pe foc, gustați puțin să vedeți dacă este deajuns piper și sare (la această etapă, mai puteți asezona cartofii cu condimente), după care îi amestecați cu ciuperci și verdeață.

10. Transferați compoziția într-o formă pentru copt și o coaceți aproximativ 20-30 de minute.

11. Mâncarea este gata! Savurați cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1