Cartofi cu pui, la cuptor – se coc în sos de smântână!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă superbă de cartofi cu ciocănele la cuptor. Este o rețetă ce se prepară rapid, felul de mâncare fiind incredibil de gustos, foarte suculent și apetisant. Acest fel de mâncare, care și se prepară din cele mai banale ingrediente, este perfect pentru prânz sau cină. Răsfățați-vă familia dragă cu delicii speciale.

INGREDIENTE  

– 1 kg de cartofi

– 1 linguriță de khmeli-suneli

– 4-5 linguri de smântână

– 1 ceapă

– 6-7 ciocănele

– 1 linguriță de curry

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– cașcaval (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii și spălați-i bine. Tăiați cartofii rondele subțiri, de aproximativ 2-3 mm.

2. Puneți cartofii într-un castron și potriviți-i cu khmeli-suneli și puțină sare. Amestecați cartofii și adăugați 2 linguri de smântână. Iar amestecați bine ingredientele. Aranjați și răspândiți cartofii într-o tavă de copt.

3. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o jumătăți de rondele. Acoperiți cartofii cu ceapă, într-un singur strat.

4. Spălați bine carnea, zvântați-o, folosind prosopul de hârtie și puneți-o într-un bol. Potriviți ciocănelele cu curry, piper negru măcinat și sare după gust. Turnați smântâna rămasă și amestecați carnea. Aranjați-o în tavă, deasupra cepei.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 20 minute. Apoi scoateți cu grijă tava din cuptor și întoarceți carnea pe partea opusă.

6. Întoarceți tava la cuptor pentru încă aproximativ 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. La dorință, presărați cartofii cu cașcaval ras.

7. Deliciul apetisant este gata. Serviți cu mare plăcere, alături de niște legume la grătar sau castraveți murați.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1