Cartofi pregătiți ideal – chiar și cea mai bună carne nu este la fel de bună ca și ei!

Vă prezentăm o rețetă de cartofi delicioși la cuptor, cu usturoi și cașcaval. Chiar dacă pare a fi o garnitură banală, aceasta va cuceri prin gust intens și aromă irezistibilă. Aceștia sunt perfecți pentru a serviți cu pește slab sărat, pește afumat sau carne. Combinați cu o salată de legume, cartofii la cuptor cu ușurință pot fi serviți în calitate de felul principal. Experimentați cu ierburile aromate preferate și surprindeți-i pe cei dragi cu un deliciu de zile mari.

INGREDIENTE

-1 kg de cartofi

-50 ml ulei de măsline

-1 linguriță de usturoi granulat

-0.5 linguriță de chimen măcinat

-1 linguriță boia de ardei

-50 g de cașcaval (parmezan)

-sare

-verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bine cartofii. Tăiați fiecare cartof de-a lungul, în 8 părți. Nu este nevoie să-i decojiți. Astfel, aceștia vor avea un aspect mult mai apetisant.

2. Fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă și puțină sare, până vor fi aproape gata. Nu fierbeți prea mult timp. Feliile de cartofi trebuie să rămână întregi și puțin tari.

3. Într-un bol, amestecați uleiul cu sarea, usturoiul și condimentele.

4. Turnați cartofii într-o strecurătoare și lăsați-i să se scurgă bine.

5. Turnați cartofii în bolul cu ulei și condimente. Amestecați cu grijă, să nu deteriorați feliile.

6. Dați cașcavalul prin răzătoare și adăugați-l în bolul cu cartofi. Amestecați. Parmezanul este perfect pentru această garnitură.

7. Ungeți o formă de copt cu ulei și aranjați în aceasta cartofii, cu coaja orientată în jos. Turnați uleiul din bol peste cartofi.

8. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 190°C timp de 20-25 de minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Scoateți cartofii din cuptor și presărați-i cu verdeață tocată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1