Cartofi gratinați cu piept de pui – secretul constă în sos!

Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi o rețetă superbă de cartofi gratinați cu carne și cașcaval, la cuptor. Dacă doriți o cină rapidă, delicioasă și sățioasă, această rețetă vă va salva mereu. Caserola se prepară foarte simplu și din cele mai accesibile ingrediente. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi perfect. Merită s-o preparați, deoarece vă va cuceri din prima. Familia dragă va rămâne încântată.

INGREDIENTE  

– 300 g de cartofi

– 1 fileu de pui

– 30 g de unt

– 1 roșie

– 80 g de cașcaval

– 1 ou

– 1 ceapă

– 2 linguri de smântână sau maioneză

– sare și piper negru după gust

– condimente după gust

– verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor   

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii, spălați-i bine și tăiați-i rondele subțiri. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o jumătăți de rondele.

2. Spălați bine carnea și tăiați-o felii medei. Frăgeziți carnea, apoi potriviți-o cu sare, piper negru măcinat și condimentele preferate.

3. Ungeți cât mai generos tava de copt cu unt. Răspândiți ceapa pe toată suprafața tăvii într-un strat. Apoi aranjați într-un strat cartofii. Potriviți cartofii cu sare și piper negru după gust. Aranjați deasupra cartofilor carnea frăgezită într-un strat.

4. Acoperiți tava cu folie de aluminiu. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 20-25 de minute.

5. Pregătiți sosul: spălați roșia și tăiați-o mărunt. Amestecați într-un vas roșia tăiată cu 1 ou, cașcavalul dat prin răzătoarea mică și verdeața tocată. Potriviți ingredientele cu sare și piper negru măcinat, apoi adăugați smântâna. Amestecați bine sosul.

6. După ce a expirat timpul de coacere, îndepărtați folia de aluminiu și turnați sosul rezultat pe toată suprafața caserolei. Iar dați tava la cuptor pentru încă aproximativ 10-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Serviți caserola apetisantă și rumenă cu cea mai mare plăcere, alături de o salată de legume proaspete.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1