Cartofi înăbușiți cu carne – un fel de mâncare cald, preferat încă din copilărie!

Vă prezentăm o rețetă de cartofi delicioși, înăbușiți cu carne. Din cele mai simple ingrediente obțineți un fel de mâncare cald deosebit de delicios și aromat. Este probabil unul din felurile de mâncare ce ne vor aminti mereu de frumoasa perioadă a copilăriei, petrecută la grădiniță. Cartofii cu carne de vită sunt numai buni pentru a fi serviți copiilor. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină pe placul tuturor.

Ingrediente

– 400-600 g carne de vită (ceafă sau antricot)

– 1 kg de cartofi

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1 linguriță de făină

– 1 roșie bine coaptă (sau 1 linguriță pastă de roșii)

– sare

– frunză de dafin

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați ceapa și morcovul cuburi. Prăjiți-le în puțin ulei chiar în cratiță. Dacă gătiți acest fel de mâncare pentru copii, adăugați legumele proaspete după ce veți prăji carnea.

2. Tăiați carnea bucăți de mărime medie.

3. Adăugați carnea în cratiță.

4. Prăjiți carnea la foc mare, amestecând periodic, până aceasta va lăsa suc. Faceți focul mai mic și acoperiți cratița cu un capac. Prăjiți înăbușit carnea timp de 15 minute, amestecând periodic, până se va evapora sucul. Dacă gătiți pentru copii – turnați în cratiță puțină apă clocotită și gătiți carnea la foc moderat.

5. Turnați în cratiță apă, astfel încât aceasta să acopere carnea. Prăjiți înăbușit la foc mic, până carnea va fi moale (timp de aproximativ 40 de minute).

6. Opăriți roșia sau dați-o pentru puțin timp la cuptorul cu microunde, astfel încât să o puteți decoji. Decojiți roșia, tocați-o și adăugați-o în cratița cu carne. Potriviți cu sare și amestecați.

7. Prăjiți înăbușit timp de încă 5 minute.

8. Adăugați în cratiță cartofii tăiați și turnați apă. Aceasta trebuie să acopere cartofii doar pe jumătate. Adăugați frunza de dafin.

9. Acoperiți cratița cu un capac și fierbeți până cartofii vor fi gata.

10. Amestecați cartofii. Scurgeți puțină supă într-un vas mic.

11. Lăsați supa să se răcească și amestecați-o cu făina. Obțineți un amestec omogen.

12. Turnați supa cu făină în cratiță și amestecați. La dorință, puteți evita făina. Astfel, felul de mâncare va fi mai lichid. Dacă aveți prea puțină supă, amestecați făina cu apă caldă și adăugați-o în cratiță.

13. Amestecați. Aduceți până la fierbere. Luați cratița de pe foc.

14. Serviți cartofii cu castraveți murați.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1