Cartofi pai la cuptorul cu microunde – doar 1 lingură de ulei și acești cartofi vor face concurență celor din comerț!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă interesantă de cartofi pai, pregătiți la cuptorul cu microunde. După cum am testat rețeta, s-a dovedit că cartofii pai pregătiți la cuptorul cu microunde, în comparație cu cei ce se prepară în cafenele sau restaurante, nu sunt deloc atât de nocivi. Nu veți avea nevoie de o cantitate excesivă de ulei vegetal, substanțe chimice și arome artificiale. Cartofii pai se gătesc foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi de minune.

INGREDIENTE  

– 3 cartofi

– piper negru măcinat după gust

– 1 priză de boia roșie

– 1 priză de coriandru

– 1 linguriță ulei de măsline

– sare după gust

– 1 priză de usturoi granule

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii și spălați-i bine. Tăiați cartofii pai, puneți-i într-o cratiță cu apă și lăsați-i pentru 5 minute.

2. Tapetați o farfurie plată cu prosop de hârtie și puneți cartofii, ca să se usuce bine.

3. Apoi puneți cartofii într-un bol, potriviți-i cu condimente și amestecați-i bine. Turnați uleiul de măsline și iar amestecați. La dorință, puteți folosi ierburile aromate preferate.

4. Transferați cartofii pe tava de sticlă a cuptorului cu microunde.

5. Setați puterea maximă a cuptorului și gătiți-i timp de 5-8 minute. Repetați procesul de mai multe ori, până cartofii se vor înmuia. Scoateți cartofii apetisanți din cuptorul cu microunde și puneți-i pe un platou. Serviți cartofii aromați și delicioși alături de sos de smântână sau cel preferat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1