Cartofi pe pat de ceapă, la cuptor – un deliciu foarte economic!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de cartofi la cuptor. Din minim ingrediente veți obține niște cartofi uimitor de aromați, gustoși și apetisanți. Rețeta este interesantă și chiar originală, dar foarte simplă – cartofii se dau la cuptor pe pat de ceapă. Apetisanții, rumenii și delicioșii cartofi vă vor trezi pofta imediat. Se servesc alături de niște carne prăjită, legume la grătar sau murături. Pregătiți, testați și bucurați-vă de delicii apetisante, care se prepară foarte simplu.

INGREDIENTE  

– cartofi

– 2-3 cepe

– ierburi de Provence

– 2-3 linguri de ulei vegetal

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați foarte bine cartofii. Zvântați-i, folosind prosopul de hârtie, apoi tăiați-i rondele. La dorință, puteți decoji cartofii, dar nu este necesar.

2. Puneți rondelele de cartofi într-un bol. Presărați cartofii cu ierburi de Provence și sare după gust, apoi turnați 2-3 linguri de ulei vegetal. Amestecați bine cartofii.

3. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o rondele. Aranjați rondelele de ceapă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie. Stropiți puțin ceapa cu ulei vegetal.

4. Aranjați rondelele de cartofi deasupra cepei.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 45-55 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Este foarte gustos și apetisant. Adăugând multă ceapă veți obține un fel de mâncare cu un gust foarte diferit.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1